Op voorraad
(13 beoordelingen) Een beoordeling schrijven
€4,50
SKU:
681
Huidige voorraad:
€4,50

Vaak samen gekocht:

Carolina Reaper Red
(Incl. BTW)
(Excl. BTW)

Omschrijving

Lange tijd de heetse peper ter wereld!

Over de Carolina Reaper ging al enige tijd het gerucht, dat dit wel eens de nieuwe heetste peper ter wereld kon worden. Onder peperliefhebbers leidde dit tot verhitte discussies. Na een mediaoffensief van de kweker Ed Currie, maakte Het Guinness Book of World records in november 2013 een (voorlopig) einde aan de discussie over de heetste peper ter wereld. Er werd een officieel, gemiddeld record van 1.569.300 Scoville Units gemeten met uitschieters tot 2,2 miljoen. Hiermee werd de Trinidad Moruga Scorpion van de troon gestoten. Deze chilipeper had een gemiddeld aantal Scoville Units van 1.2 miljoen met uitschieters tot 2.009.231. De Carolina Reaper is een kruising tussen een Pakistaanse Naga en een Habenero Red type uit St. Vincents, een eiland in de Caribbean. De Carolina Reaper heeft een fruitige smaak.

Inmiddels is Carolina Reaper zelf van de troon gestoten door Pepper X, volgens het Guinness Book of World records. Er zijn waarschijnlijk meerdere andere pepers die ook heter zijn dan de Carolina Reaper, alleen zijn deze niet officieel gemeten op Scoville Units en door het Guinness Book of World Records opgenomen. Pepper X zaden zijn overigens niet verkrijgbaar. De maker van deze chilipeper heeft er voor gekozen de zaden niet met de wereld te delen en verkoopt alleen sauzen gemaakt met deze pepers.

Door de extreme scherpte is voorzichtigheid geboden bij de behandeling van deze peper (handschoenen). Ontkieming gaat het beste bij een constante temperatuur van 28 -32 graden.

Soort: Capsicum Chinense

Naam: Carolina Reaper

Details

Soort:
Capsicum Chinense
Scherpte:
Super heet
Gebruik:
-
Regio:
Noord-Amerika
Zaadsoort:
Zaadvast
Kleur:
Rood
Bekende pepers:
Carolina Reaper
Oogst:
-
Plantsoort:
-
Per toepassing:
-
Aantal zaden:
10
Scoville units:
2200000

 • 5

  Yes

  Yes

 • 5

  Worth the effort

  Germinates well, looks lovely under a grow lamp until planted out in May, seems to take a while to adapt to the outdoors in SW France (sheds leaves) but finally delivers a good harvest in September/October. Not as easy as Naga Morich, but worth the effort and superb flavour both used fresh and dried in stews and sauces.

 • 5

  Echte vlammen!

  Deze week geoogst en op zuur gezet. Wow, wat een hete peper zeg. Gebruik niet te veel anders proef je de smaak niet. Echt heerlijk voor de liefhebber!

 • 5

  Prachtige vruchten en grote plant.

  De zaden kiemden prima en heb twee grote planten gekweekt met heel veel vruchten. (1 meter) De vruchten zijn superrrrrrr scherp en ik eet ze ook niet puur maar altijd door een saus of door een gerecht. (heel klein beetje). Goede smaak. Een aanrader voor mensen die graag heel heel heel scherp eten.

 • 5

  Lekker fruitig

  Een vriend heeft ze bestelt. Ik heb 1/3 op en daarna gelijk een halve liter melk op. Maar de fruitige beginsmaak is erg lekker.

 • 5

  Zeer tevreden

  6 zaadjes van geplant in kleine incubator allemaal uitgekomen, daarna geplant in de serre bij mijn ouders waar enkele per fout zijn uitgetrokken door mijn ma. Gelukkig eigenlijk want de overige planten/struiken zijn heel groot geworden. Wel gevoelig aan bladluis dus misschien samen plaatsen met stinkertjes de volgende keer. Heel veel chili's staan nu op de plant in alle vormen en ze doen hun naam alle eer aan....heetste peper dat ik ooit geprobeerd heb !!! Tip begin er op tijd aan indoors want de planten hebben echt wel veel tijd nodig om te groeien

 • 5

  Zeer benieuwd naar de smaak

  Afgelopen voorjaar de zaden besteld en al binnen een paar dagen in de grond. Dank voor de snelle service. Zaden opgekweekt op een temp van 23-25 graden en dat merkte ik. Al snel jonge, stevige en lange plantjes. Ondertussen als struiken van meer dan een meter en een redelijk aantal vruchten. Wel heel veel bloemen.... Momenteel nog even wachten op de eerste rijpe, maar zeer veelbelovend.

 • 5

  Sambal

  Super hete sambal gemaakt van 20 gr gedroogde Carolina Reapers, de smaak is heerlijk maar echt alleen voor de echte pepervreter. 'n klein theelepeltje op 'n pan nasi voor 4 personen die het niet zo gewend zijn is meer dan genoeg.

 • 5

  Niet heet, pure lava

  Laat ik beginnen met de zaden die ik via peperzaden heb aangeschaft. De Carolina Reaper, ik dacht, extreemste van alle pepers, we doen het. Na de geweldige service ben ik ze gaan kweken. Met een propagator ging het prima. De planten zijn inmiddels extreem groot (lang) en gaan de 1m voorbij. Met de samenstelling van Chili Focus is het zeker een aanrader.. En de mooie rode vruchten die ervan af komen, is dit een hobby die blijft bestaan. Als je mensen niet graag mag, geef je ze de peper. Ook voor andere doeleinden natuurlijk, maar wauw. Dit is echt een peper waar je niet mee moet sollen. Jammer dat ik geen foto's kan plaatsen, maar mensen, als je kweken leuk vindt, zeker doen, eten is wat anders! En ik ben een erge peperliefhebber. Bedankt peperzaden!

 • 5

  Legendarisch

  Lava. En een gigantisch grote plant (+/- 1m). Niet heel productief jammer genoeg.

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment
Voor alle peperliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief