Kung Pao Kip
Serveer dit bekende Chinese restaurant recept met witte rijst
Benodigdheden:
500 gram kipfilet
1 el droge sherry
2 tl soja saus
1 el maïzena
1/2 kopje arachide- of mais olie
100 gram (liefst) ongeroosterde pinda's
1 el gehakte gember
2 teentjes knoflook in plakjes
3 tot 6 (of meer!) Kung Pao pepers of gedroogde rode pepers in grove stukken
1 paprika in stukjes
2 lente uitjes in stukjes
Saus:
2 el soja saus
2 el droge sherry
1 tl sesamolie
1/2 tl suiker
1/2 tl chilisaus of Blair's pure death met Jolokia
Snijd de kip in kleine stukken. Doe de sherry, sojasaus en maïzena in een kom en meng deze. Voeg de kip er aan toe en roer goed door. Plaats dit in de koelkast.
Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur de pinda’s. Dit hoeft u niet te doen indien u geroosterde pinda’s gebruikt. Bak hierin de pinda`s tot ze lichtbruin kleuren. Schep de pinda`s voortdurend om zodat ze niet verbranden.
Voeg de olie toe en roerbak de kip hierin tot de stukjes gaar zijn. Haal de stukjes eruit en leg deze op een bord. Voeg vervolgens de gember, knoflook en chilipepers toe en roerbak deze kort. Voeg als laatste de paprika en lente ui toe. Giet de saus erbij en voeg de kip en de pinda’s toe. Roer dit alles goed door. Serveer met rijst. Voor 4 personen.
Blogartikelen
-
Chili Con Carne y Chipotle
08.11.23Chili Con Carne y Chipotle met Cherrytomaten als smaakbommen.Ingredienten voor 4 pers.:- 500 riblapp
-
Chilipepers en Malaria
08.11.23Malaria is een infectieziekte, die wordt veroorzaakt door eencellige parasieten van het geslacht Pla
-
Chilipepers en Olifanten
08.11.23In diverse Afrikaanse en Aziatische landen staan olifanten bekend als veroorzakers van behoorlijke s
- Lees meer artikelen