Omschrijving
De Bhut Jolokia was de heetste peper ter wereld. De Bhut Jolokia (of Naga Jolokia) stond in het Guinness Book of Records beschreven als heetste peper ter wereld en is liefst twee keer zo heet als de voorgaande “kampioen”, de Red Savina. Met Scoville Units van 800,000 ~ 1.001.300 is deze peper “nucleair” te noemen. Eén druppel extract van deze peper heeft één miljoen druppels water nodig om niet meer als scherp ervaren te worden. Hij is maar liefst 125 keer heter dan een Jalapeno! De peper komt uit het noordoosten van India, voornamelijk Assam, Nagaland en Manipur. De planten worden 45 tot 120 cm hoog en de pepers worden 5 tot 8,5 cm lang en zijn 2,5 tot 3 cm in doorsnee. Hij houdt van warmte en vochtigheid, maar met een beetje extra zorg en liefde doet hij het prima in een koeler klimaat. De kiemtijd is, net als bij de Habanero pepers, langer dan bij andere pepers. Wanhoop niet als u na drie weken nog niets ziet opkomen! De Bhut Jolokia heeft een lang groeiseizoen. Bij deze soort is het bekend dat sommige bloemen van de plant af kunnen vallen.
Bhut Jolokia Yellow
Een gele, natuurlijke variant van de Bhut Jolokia. Deze variant is zeer heet en heeft een fruitige smaak.
Soort: Capsicum Chinense
Naam: Bhut Jolokia Yellow
Details
Soort: |
Capsicum Chinense |
Scherpte: |
Super heet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Geel |
Bekende pepers: |
Bhut Jolokia |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
800000 - 1001300 |