Omschrijving
Yatsufusa komt oorspronkelijk uit Japan en krijgt chilipepers in overvloed. Ze groeien recht omhoog en staan in clusters van 5 á 6 pepers bij elkaar. Het is een populaire Japanse chilipeper, die qua scherpte en smaak aan de Cayenne peper doen denken en ze worden ongeveer 5-8 cm lang. Ze worden zowel in de groene (milde scherpte) en rode fase geoogst (heet). De beste smaak in gerechten is te bereiken door zowel de verse groene pepers, als de gedroogde rode pepers te combineren. Deze peper droogt makkelijk door bijvoorbeeld de takken van de plant te breken, de bladeren weg te halen en vervolgens de tak met de pepers op te hangen om te drogen. In Japan wordt er vaak chilipoeder of flakes van gemaakt om te gebruiken in shichimi togarashi, een Japans zevenkruidenpoeder. En natuurlijk heerlijk om in sauzen en Aziatische (roerbak)gerechten te gebruiken. Wat dacht je van hete sushi?
Naam: Yatsufusa
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Heet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal żaden: |
10 |
Scoville Units: |
40000 - 75000 |