Omschrijving
De Guajillo ("gwah-hee-oh") is een zeer populaire chilipeper in Mexico. De pepers worden tussen de 10 en 15 cm lang en hebben een doorsnee van zo’n 2,5 – 3 cm. Ze worden roodbruin en wanneer ze gedroogd worden, kleuren ze zwart. De peper is goed te drogen door zijn dunne vruchtwand. De chilipepers groeien omhoog. Ze worden in Mexico vaak verwerkt in salsa’s en sauzen. Ook wordt er van de pepers vaak een puree gemaakt. In Tunesië noemt men deze puree Harissa. Guajillo heeft een zoete smaak en is medium heet.
Soort: Capsicum Annuum
Naam: Guajillo
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Noord-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
3000 |