Omschrijving
Fushimi is een Japanse chilipeper met weinig tot geen pittigheid. De pepers zijn vroeg rijp, na ongeveer 65 dagen na het verpotten kan er al geoogst worden. Dit gebeurt meestal in de groene fase. De smaak is dan op het best. De dunwandige en knapperige pepers hebben een heerlijke zoete smaak en verkleuren tijdens het rijpen uiteindelijk naar rood. Ze worden ongeveer 15 cm lang en de plant kent een erg grote oogst.
Fushimi chilipepers, ook bekend als Fushimi Togarashi, worden in Kyoto in Japan beschouwd als een traditionele groente of "Kyo-yasai". Er zijn eenenveertig groenten die het Kyo-yasai-label hebben gekregen en deze producten worden in Kyoto zeer gewaardeerd vanwege hun smaak, uiterlijk en voedingswaarde. Kyo-yasai-groenten worden al honderden jaren in Kyoto verbouwd en worden verondersteld iets zoetere, pure smaken te hebben. Ze zijn populair voor vegetarische gerechten om de artistieke aard van het groentekoken in Japan te demonstreren.
Net als bij Shishito en Pimientos de Padron pepers worden ze vaak in olie gebakken, totdat de buitenkant gaat knappen. Hierdoor komen de smaken nog meer naar voren. Zo kunnen ze als fingerfood gegeten worden of gesneden en gestrooid worden over bijvoorbeeld een omelet, rijst of sushi. Rechtsreeks van de plant zijn ze ook heerlijk en ze worden ook vaak voor tempura gebruikt. Geregen aan een stokje kunnen ze boven open vuur of op de BBQ geroosterd worden.
Naam: Fushimi
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Niet heet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville Units: |
0 - 2500 |