Op voorraad
(Nog geen beoordelingen) Een beoordeling schrijven
€3,50
SKU:
1041
UPC:
067747
Huidige voorraad:
€3,50

Vaak samen gekocht:

Fushimi chili seeds
(Incl. BTW)
(Excl. BTW)

Omschrijving

Fushimi is een Japanse chilipeper met weinig tot geen pittigheid. De pepers zijn vroeg rijp, na ongeveer 65 dagen na het verpotten kan er al geoogst worden. Dit gebeurt meestal in de groene fase. De smaak is dan op het best. De dunwandige en knapperige pepers hebben een heerlijke zoete smaak en verkleuren tijdens het rijpen uiteindelijk naar rood. Ze worden ongeveer 15 cm lang en de plant kent een erg grote oogst.

Fushimi chilipepers, ook bekend als Fushimi Togarashi, worden in Kyoto in Japan beschouwd als een traditionele groente of "Kyo-yasai". Er zijn eenenveertig groenten die het Kyo-yasai-label hebben gekregen en deze producten worden in Kyoto zeer gewaardeerd vanwege hun smaak, uiterlijk en voedingswaarde. Kyo-yasai-groenten worden al honderden jaren in Kyoto verbouwd en worden verondersteld iets zoetere, pure smaken te hebben. Ze zijn populair voor vegetarische gerechten om de artistieke aard van het groentekoken in Japan te demonstreren.

Net als bij Shishito en Pimientos de Padron pepers worden ze vaak in olie gebakken, totdat de buitenkant gaat knappen. Hierdoor komen de smaken nog meer naar voren. Zo kunnen ze als fingerfood gegeten worden of gesneden en gestrooid worden over bijvoorbeeld een omelet, rijst of sushi. Rechtsreeks van de plant zijn ze ook heerlijk en ze worden ook vaak voor tempura gebruikt. Geregen aan een stokje kunnen ze boven open vuur of op de BBQ geroosterd worden.

Naam: Fushimi

Soort: Capsicum Annuum

Details

Soort:
Capsicum Annuum
Scherpte:
Niet heet
Gebruik:
Chef's Choice
Regio:
Azië
Zaadsoort:
Zaadvast
Kleur:
Rood
Bekende pepers:
-
Oogst:
-
Plantsoort:
-
Per toepassing:
-
Aantal zaden:
10
Scoville Units:
0 - 2500

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment
Voor alle peperliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief