Omschrijving
De Espelette peper is een Baskische peper die van origine uit Mexico komt. Al in de 16e eeuw werd deze peper geïntroduceerd in Frankrijk. In de plaats Espellete wordt de peper, tijdens een jaarlijks terugkerend festival, traditioneel buiten gehangen in rista’s om te drogen. Wanneer de pepers droog zijn worden deze vaak vermalen tot poeder. Door zijn milde scherpte en heerlijke aroma wordt deze peper veelvuldig in de Baskische keuken gebruikt.
Soort: Capsicum Annuum
Naam: Espelette
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
Chef's Choice |
Regio: |
Europa |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
4000 |
-
Heerlijke donkere peper
Deze peper is heerlijk. Lekkere donkere smaak. De opbrengst is wisselend, dit jaar wel goed , jaar daarvoor niet. Als je deze in de Sambal doet , voegt hij echt wel veel smaak toe aan het geheel. Ik hed hem nog niet geprobeerd te drogen, ga ik wel een keer proberen.