Omschrijving
Chimayo is een chilipeper die afkomstig is van de droge, hoogvlaktes van Chimayo in Mexico. Deze chilipeper wordt al vele generaties gekweekt in dit dorpje gelegen in de provincie New Mexico. De Chimayo is redelijk vroeg rijp, heeft een zeer goede smaak en een milde scherpte. De pepers worden zo’n 10 cm lang en drogen makkelijk, waardoor ze vaak gebruikt worden voor het maken van ristas. Chimayo is zeer geschikt voor het maken van chilipoeder en sauzen. Een heerlijke all-round chilipeper!
Naam: Chimayo
Soort: Capsicum Anuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Noord-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
4000 - 6000 |
-
Mooi, productief en authentiek.
Deze peper geeft me het gevoel dat ik in (new) Mexico ben. Doet het prima in NL. Ook buiten de kas (na opkweken binnen). Blij mee. Ik maak er red chilisaus van, voor over m'n borritos.