Omschrijving
Buena Mulata is een bijzondere, prachtige chilipeper! Deze peper werd door eethistoricus William Woys Weaver geïntroduceerd uit zijn opa’s collectie. Hij ontving hem van de Afrikaans-Amerikaanse artiest Horace Pippin in 1944. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en krijgt violet paarse pepers, die via bruinoranje verkleuren naar rood. Ook de stam en de kelk zijn in het begin paarsgekleurd. De pepers worden ongeveer 6 tot 8 cm lang. De scherpte is vergelijkbaar met die van de Cayenne.
Naam: Buena Mulata
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Heet |
Gebruik: |
Voor in potten |
Regio: |
Zuid-Amerika |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Paars |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
Heet |
-
Makkelijk, mooi en goede oogst
Prima peper door de mooi paarse vruchten en herkenbare milde pittigheid
-
Makkelijke, decoratieve peper
Een makkelijk te kweken peper met goede opbrengst. Paars nog niet heel pittig. Verkleurt eerst naar cremig en wordt dan oranje-rood. Is dan pittiger.
-
Erg veel pepertjes
Paars zijn ze niet lekker. Rood weet ik nog niet.
-
Makkelijke mooie peper
Echt een makkelijke plant en na relatief korte tijd heel mooie fel paarse pepers. In zn paarse vorm heet, maar eetbaar. Afwachten wat ie doet wanneer hij rood is
-
Pracht peper
Prachtige pepers die eerst diep paars zijn en naar mate het seizoen vordert langzaam rood worden. Paarse pepers zijn eigenlijk 'onrijp' en meer voor de sier, wel eetbaar en pittig maar zodra ze rood zijn wordt de smaak lekkerder en pittigheid intenser. De plant zelf is gemakkelijk te kweken en onderhouden en doet het ook prima in een pot, pepertjes variëren in grootte van 5-10cm. Echt een aanrader!
-
Mooie opbrengst
Grote opbrengst, maar eerder sierpeper. Niet mijn smaak.