Mediterrane ovenschotel

Heeft u een lekker recept met chilipepers dat u met anderen wilt delen? Stuur het naar ons op!

Mediterrane ovenschotel

Ingrediënten (de hoeveelheden van de ingrediënten mag uzelf bepalen):

Aardappelen (vastkokend) of kant en klare voorgekookte aardappelen
Hungarian Hot Wax en Numex Joe E. Parker (of Jalapeno) pepers
Rode en gele paprika’s
Kerstomaatjes of stevige vlezige tomaten
Courgette
Rode ui
Kiphaasjes
Zeezout
Verse peper
Gedroogde of verse rozemarijn en oregano
Ovenvaste schaal met deksel
Goede olijfolie

Bereiding

Kook lekkere aardappelen in de schil gedurende 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij de nog niet geheel gare aardappelen in grove stukken. Snij de pepers, courgette, rode ui, tomaat (kerstomaatjes in z’n geheel) en kiphaasjes ook in grove stukken. Doe alle ingrediënten in een ovenvaste schaal en gooi er grof zeezout, verse peper en veel rozemarijn en oregano over. Besprenkel alles met flink wat scheuten olijfolie. Schep de inhoud met twee lepels door elkaar. Doe het deksel op de schotel en verwarm het gerecht in de oven gedurende ongeveer 3 kwartier op 200 graden. Schep de inhoud halverwege nog een keer door elkaar. De laatste 10 minuten doet u het deksel van de ovenschaal.

Tips

De geur die u in de neus komt is mediterraan. Schep het gerecht op een bord en besprenkel het met de jus van de olijfolie. Geniet extra van dit heerlijke gerecht door er een glas heerlijke sauvignon blanc bij te serveren. Smullen!

U kunt de kip vervangen door dikke stukken rauwe zalm of door stukken lamsrug. In dit laatste geval dient u twee teentjes knoflook aan de ingrediënten toe te voegen.

Ook kunt u het gerecht maken als aardappel-groente gerecht. In dit geval bakt u er een braadworstje, schnitzel, varkenshaasje of een ander stuk vlees apart bij.

Wilt u het gerecht iets pittiger dan kunt u er een andere peper aan toevoegen of de Hungarian Hot Wax volledig vervangen door een scherpere dikke peper.

08.11.23

Blogartikelen

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment
Voor alle peperliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief